Ecrire en espagnol sur un clavier

Il existe plusieurs façons d'obtenir les signes spécifiques à l'orthographe espagnol (lettres accentuées, ponctuation...). En voici une qui fonctionne à partir de tout type de traitements de textes.

 

 

A gauche de la barre d'espacement de votre clavier, se trouve la touche "Alt " : il faut maintenir cette touche appuyée et taper le code correspondant sur le pavé numérique  :
á = ALT 160
í = ALT 161
ó = ALT 162
ú = ALT 163
ñ = ALT 164
Ñ = ALT 165
¿ = ALT 168
¡ = ALT 173
É = ALT 144
Á = ALT 181
Í = ALT 214
Ó = ALT 224
Ú = ALT 233

Mais il est plus pratique de créer ses propres codes de raccourcis. Pour cela, dans le traitement de textes, aller dans le menu "Insertion" puis "Caractères spéciaux"; une fois le caractère choisi, cliquer sur "touche de raccourci" puis entrer un code dans la case "Nouvelle touche de raccourci" : choisir un code facile à retrouver : par exemple, Alt+a pour "á" , Alt+o pour "ó", etc.

España en rtve.es

Sánchez destaca la sintonía con Marruecos en materia migratoria y reforzará las políticas de retorno (lun., 19 nov. 2018)
Sánchez reconoce a Marruecos como "socio estratégico" y agradece su colaboración en materia migratoria Junto al primer ministro marroquí ha pedido a la Unión Europea más fondos para el desarrollo del África Subsahariana Leer la noticia completa
>> Lire la suite

L'Informatiu 2 - 19/11/2018 (Mon, 19 Nov 2018)
Protecció civil ha desactivat al migdia l'alerta del Pla Inuncat...Per la vintena de famílies desallotjades arran de les inundacions a Vilatenim avui és dia d'adonar-se de la magnitud del que havia passat... L'ajuntament de Figueres estudia ara demanar ajuts extraordinaris a la Generalitat./ Tot i que el cabal dels rius ha baixat, Protecció civil manté l'alerta hidrològica al Ter, la Tordera i el Llobregat de la Muga, tots rius de girona, perquè encara porten molta aigua./ El temporal de mar també ha anat amaïnant...després que ahir les onades van superar els 4 metres arran de platja a la Costa Brava. L 'alerta, però, es manté a la costa Daurada i al Delta de l'Ebre, on les onades poden arribar als 2 metres. Avui hi ha vaga de jutges i fiscals arreu de l'Estat. És la segona que fan aquest any per reclamar augment de sou, més independència i més mitjans. També protesten perquè NO hi ha avenços en la negociació amb el Ministeri. Malgrat que els serveis mínims per casos urgents s'han complert, la vaga ha obligat a suspendre nombrosos judicis a Catalunya./ Jornada de protesta també dels mossos d'esquadra, convocada la plataforma MOS-SOS, que aplega diferents sindicats./ I també avui els sindicats Comissions Obreres i UGT han registrat la vaga del sector públic convocada pel proper 12 de desembre. 250 mil funcionaris de tots els sectors estan cridats a mobilitzar-se. Ho faran per exigir el retorn de les pagues extres del 2013 i 2014, però no en 8 anys, com proposa la Generalitat./ El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arxivat la investigació contra Jordi Turull per cedir part del seu patrimoni a la seva dona poc abans que el designessin candidat a la presidència. I avui el debat polític se centra en els pressupostos.... Mentre uns, els de la Generalitat, sembla que podrien prosperar amb el suport dels Comuns... els que continuen estancats són els de Pedro Sánchez. Si el suport dels independentistes no arriba, el ministre de Foment obre la porta a que hi hagi eleccions al maig. Fora de la final a quatre de la LLiga de les Nacions després que de la remuntada d'Anglaterra davant Croàcia a Wembley, a la selecció espanyola li queda ara centrar-se en la fase de classificació de l'Eurocopa de 2020. El Festival del Mil·leni recupera avui una de les bandes mítiques de la música de ball dels setanta i vuitanta...... els novaiorquesos KOOL AND THE GANG, que portaran aquesta nit el seu funky-soul al Liceu de Barcelona. Ver vídeo
>> Lire la suite